Verdens beste sjakkspiller rydder nå all tvil av veien: -Jeg har informert teamet mitt, FIDE og Jan (Nepomnjasjtsjij) om at jeg ikke kommer til å spille den kommende VM-kampen i langsjakk, sier Magnus Carlsen. Hør mer om avgjørelsen «alle» har ventet på, i denne eksklusive premieren på videopodcasten «The Magnus Effect».

Sammen med bestekompis Magnus Barstad gir verdens beste sjakkspiller gjennom tidene et klart og tydelig svar på spørsmålet alle i sjakkverden lurer på: Vil Magnus Carlsen forsvare VM-tittelen for femte gang? Svaret er et klokkeklart «Nei».

-Det er riktig at jeg var i Madrid og møtte FIDE-ledelsen i forbindelse med avslutningen av kandidatturneringen. Jeg stilte ingen krav, og hadde ingen forslag, men var der for å fortelle dem at jeg ikke vil forsvare tittelen i den neste VM-kampen, forteller Magnus Carlsen, som har vunnet VM fem ganger og beholdt tittelen siden 2013.

-Vi hadde en liten diskusjon. De hadde noen forslag; noen av dem likte jeg, andre likte jeg ikke. Men konklusjonen består. En konklusjon jeg er komfortabel med, en avgjørelse jeg har tenkt mye på i lang tid – i mer enn halvannet år. Jeg har snakket med folk i teamet, med FIDE og med Jan og fortalt at jeg ikke er motivert til å spille enda en VM-kamp, forteller Magnus Carlsen.

I denne første episoden av sport & bettingpodcasten «The Magnus Effect» går han grundigere inn på bakgrunnen og rasjonalet for avgjørelsen en hel sjakkverden har ventet på. Han lukker ikke døren for å returnere til VM i langsjakk igjen, men etterlater liten tvil om at han fortsatt vil være en aktiv sjakkspiller utenom dette VM-formatet. Akkurat nå er Carlsen på plass i Grand Chess Tour i Zagreb, før turen går videre for å spille for Norge i sjakk-OL i Chennai, og deretter FTX Crypto Cup i Miami.

I premiere-episoden får du også et innblikk i Magnus Carlsens opplevelser fra verdens største pokerturnering WSOP. Magnus & Magnus vurderer også sjansene for at Manchester City-stjernen Erling Braut Haaland blir toppscorer i Premier League – og scorer 30, 40 eller 45 mål – og du får svaret på hvor mange ganger det er mulig for verdens beste sjakkspiller å miste romnøkkelen på et hotell i Las Vegas.

Bruk gjerne video materialet fra denne bloggen, men vennligst krediter unibet.com